Alles wat nergens anders leek thuis te horen en wat we toch wilden delen, staat bij elkaar in deze sectie.

ISO 26514:2008: een bruikbare norm?

Op 17 mei 2014 heb ik een paper gepresenteerd op ISDOC 2014 in Lissabon, over de ISO-norm voor software-documentatie.

Lees meer...

Informatiestromen

Op 20-01-2011 hield ik een presentatie voor de branchevereniging ICT~Office. Daarbij keek ik niet naar de techniek van het schrijven, of naar de gebruikte tools, maar naar de informatiestromen en hoe je die kunt stroomlijnen.

Lees meer...

Wetenschappelijke publicaties

Mijn PhD (promotor: Gerrit van der Veer) is al een heel eind onderweg. Hier staat een overzicht van alle gepubliceerde papers, vaak met PDF voor download: https://ou-nl.academia.edu/BrigitvanLoggem/Papers.

Monniken

YouTube staat vol filmpjes over Helpdesks en o-wat-een-domme eindgebruikers. Deze, over de introductie van het gebonden boek, is anders. Deze is namelijk echt leuk!

Documentatie voor complexe software: presentatie in Finland!

Op 19 oktober 2009 heb ik een presentatie gegeven in Tampere (Finland). Gelukkig hoefde dat niet in het Fins maar mocht het in het Engels...

Lees meer...

Statistisch onderzoeksontwerp

Piekerend over hoe ik mijn eerste onderzoek voor mijn proefschrift nou precies zou opzetten, kwam ik een website tegen waar de klassieker van Colin Robson, Experiment, Design and Statistics in Psychology (3rd edition), gratis kan worden gedownload.

Lees meer...

Normen voor software-documentatie

Hier is een lijstje van nuttige internationale normen voor de documentatie van software.

Lees meer...

Doorzoekbare PDF's

Voor een tijdschrift schreven wij een artikel van twee pagina's over het maken van goed doorzoekbare PDF's.

Lees meer...

Codex Toolbox

Alweer een paar jaar geleden bedachten we voor een kleine uitgeverij een betaalbare manier om losbladige uitgaven ook op cd-rom te kunnen leveren. Inmiddels heeft de klant voor een Internet-benadering gekozen, maar dit blijft een project waar ik echt trots op ben.

Lees meer...

PDF & Perl

Een PDF-bestand bestaat gewoon uit platte tekst, dus met een gratis beschikbare taal als Perl kun je wijzigingen aanbrengen, zo lang je maar weet wat je doet. Ik gebruik graag Perl als ik dingen wil doen met PDF's buiten Acrobat om. Mijn Perl-module voor de manipulatie van PDF's is nooit af.

Lees meer...