PDFLinks: Gelinkte PDF's vanuit Word

PDFLinks werkt samen met Acrobat Distiller of GhostScript om PDF's te maken vanuit Word, waarbij alle hyperlinks bewaard blijven. Het is ideaal voor het omzetten naar PDF van complete collecties Word-documenten die onderling gelinkt zijn.

PDFLinksLibrary

Het programma PDFLinks dat we gratis aanbieden is een toepassing van de PDFLinks Library. Dit is een collectie routines die aangeroepen kunnen worden vanuit Word VBA, zodat een VBA-programmeur maatwerkoplossingen kan bouwen voor het afhandelen van specifieke Word-naar-PDF-conversieproblemen. Zelf hebben wij er onder meer de volgende oplossingen mee gebouwd:

  • Een versie van PDFLinks die overweg kan met Hebreeuwse tekst, en die PDF's produceert met in het navigatiepaneel een complete inhoudsopgave van de gehele collectie documenten. Welk document je ook aan het lezen bent, je kunt altijd naar elk gewenst onderdeel springen van elk ander document binnen de collectie.
  • Een niet-interactieve versie van PDFLinks die kan worden opgenomen in een geautomatiseerde workflow, en die een watermerk toevoegt aan elk afzonderlijk PDF-document.
  • Een versie van PDFLinks die werkt met andere PDF-producenten dan Distiller en GhostScript.

In het algemeen is het bouwen van zo'n specifieke oplossing met de PDFLinks Library een kwestie van een paar dagen werk. De hierboven genoemde projecten hebben wij uitgevoerd in opdracht. Wie zelf aan de slag wil, kan de PDFLinks Library aanschaffen.

De Library wordt geleverd met uitgebreide documentatie, en kan desgewenst door ons worden uitgebreid met specifieke routines om tegemoet te komen aan specifieke behoeften. De PDFLinks Library:

  • werkt samen met Word 8, 9, 10, 11, 12 (97, 2000, 2002 (XP), 2003, 2007);
  • kan worden aangeroepen in een geautomatiseerde workflow;
  • kan overweg met PDF-generators anders dan Adobe Distiller;
  • kan dialoogvensters en meldingen weergeven in elke gewenste taal;
  • schrijft PDFMark.

Download de documentatie van de PDFLinks Library