Deze sectie bevat op zichzelf staande tools, voorbeelden, checklists en tutorials. Kom je er niet uit, dan helpen we graag:Praat 'ns met ons!

Changing Cross-document Links

Er bestaat momenteel geen Nederlandse versie van dit artikel. Klik op de "EN" taalknop om de Engelse versie te lezen.

Lees meer...

Examining the Structure of a PDF

Er bestaat momenteel geen Nederlandse versie van dit artikel. Klik op de "EN" taalknop om de Engelse versie te lezen.

Lees meer...

De eerste pagina uit een reeks PDF's kopiƫren

Op een mailing list vroeg iemand een manier om uit elk van een groot aantal (meer dan tienduizend!) PDF-bestanden de eerste pagina weg te schrijven naar een afzonderlijk bestand. Wij bedachten toen deze oplossing.

Lees meer...

Controleren of een PDF doorzoekbaar is

Sommige PDF's zijn doorzoekbaar, andere niet. Dit script sorteert een collectie PDF's over twee mappen. Bestanden met doorzoekbare tekst worden in de ene map gezet, en bestanden waarvan de tekst (nog) niet doorzoekbaar is, gaan in een andere.

Lees meer...

Een ingescand plaatje in een PDF plakken

Een collega vroeg om een trucje waarmee ze haar handtekening in een PDF kon zetten, bijvoorbeeld om een brief te ondertekenen. Met dit script kun je elk willekeurig plaatje in een PDF plakken, dus ook een ingescande handtekening.

Lees meer...

Acrobat programmeren: een tutorial

In twee tutorials laten we stap voor stap zien hoe knoppen en andere "velden" worden gebruikt in PDF. We gebruiken daarbij JavaScript om interactieve, handige PDF's te maken.

Lees meer...

W2ml: Conversie van Word naar XML

W2ml is een eenvoudige maar handige tool voor conversie van Word naar XML. De resulterende XML voldoet aan een voorgedefinieerde DTD en kan met bijvoorbeeld XSLT verder getransformeerd worden voor elke gewenste toepassing.

Lees meer...

PDFLinks: Gelinkte PDF's vanuit Word

PDFLinks werkt samen met Acrobat Distiller of GhostScript om PDF's te maken vanuit Word, waarbij alle hyperlinks bewaard blijven. Het is ideaal voor het omzetten naar PDF van complete collecties Word-documenten die onderling gelinkt zijn.

Lees meer...

Paper-Based Support for Computer-Mediated Activity: A Cognitive Task Analysis

In haar MSc-scriptie uit 2007, Paper-Based Support for Computer-Mediated Activity: A Cognitive Task Analysis, onderzoekt Brigit van Loggem hoe gebruikers van software expertise verwerven, en hoe de verworven kennis wordt toegepast bij het oplossen van problemen.

Lees meer...

Checklist voor Handleidingen

Onze Checklist voor Handleidingen bestaat uit een uitgebreide vragenlijst die kan helpen bij de evaluatie van een gebruikershandleiding, voordat deze wordt gepubliceerd.

Lees meer...