Een samenhangende collectie documenten: de zaak van de luchtvaartdocumenten

Een luchtvaartmaatschappij moest regelmatig een documentatieset maken in PDF. De brondocumenten werden bijgehouden in Word. Ze wilden graag een overkoepelende inhoudsopgave voor de hele set, die in elke afzonderlijke PDF zichtbaar was en van waaruit alle andere documenten geopend konden worden. Het lukte de eigen programmeurs niet om dat effect te bereiken.

Wat we deden

We voegden een knop toe aan de menubalk in Word. Klik je daar op, dan kun je in een dialoogje de opmaakprofielen aanvinken die je wilt overnemen in de overkoepelende inhoudsopgave. Vervolgens wordt een bijgewerkte PDF-versie van de hele set gemaakt. In elk van de afzonderlijke documenten is de complete inhoudsopgave zichtbaar in het paneel met "bladwijzers" aan de linkerkant van het Acrobat Reader-scherm.

Hoe we het deden

In nauwe samenwerking met de persoon die verantwoordelijk was voor de documentatieset, bedachten en maakten we op korte termijn een aangepaste versie van PDFLinks (zie Downloads). Zelfs toen later bleek dat delen van de tekst in een taal waren geschreven die van rechts naar links loopt, bleek dat niet echt een probleem.